Test en traint je emotionele, mentale, cognitieve, neurologische en visuele toestand. 'Be your best' door deze vaardigheden te optimaliseren.

Wat is MyMindWorks?

Ontwikkeld voor topperformers

MyMindWorks is een digitale trainingsapplicatie om de mentale, cognitieve, visuele en neurologische aspecten van ons functioneren en presteren te testen en te trainen.

Via MyMindWorks kan je voor de eerste keer de “spier” in het hoofd volledig in kaart brengen, en wordt er een individueel en op maat gemaakt trainingsschema opgesteld.

Split second decision making

Autosport

MyMindWorks wordt ingezet in de sportwereld om prestaties te verbeteren, in de bedrijfswereld om de mentale gezondheid van medewerkers te monitoren en te verbeteren (Mental Health en Burn-out). Andere toepassingsvormen waar MyMindWorks voor wordt ingezet zijn: tijdens klinische revalidatieprocessen, bij concentratie- of geheugenproblemen, …

MyMindWorks helpt topsporters trainen om beter te worden in het nemen van split second decision making onder druk. Iedereen herkent dit in een voetballer, tennisser en in minder mate bij een fietser.

Voor een fietser (duursporter) kunnen we aangeven dat deze split second decisions (aanvallen, anticiperen, valpartijen vermijden, etc) onder fysieke stress (inspanning/uitputting) beduidend minder efficient en vlot verlopen.

Voor wie is MyMindWorks?

Ontwikkeld voor topperformers

Sportenwerk

Iedereen die in een prestatiegerichte omgeving actief is, kan er opmerkelijk voordeel uithalen. Naast topsporters uit het voetbalmilieu, hebben ook wielrenners, autocoureurs, ruiters, tennissers, golfspelers en tal van andere (top)sporters al opmerkelijke resultaten bereikt met MyMindWorks.

Zowel ploegen als individuele sportatleten op het hoogste professionele niveau maken gebruik van MyMindWorks, en ook ploegen en atleten op amateurniveau.

Voor iedereen die zichzelf wil verbeteren

Het is geweten dat de hersenen van topsporters sneller werken en meer kunnen verwerken dan die van een gemiddelde mens. Ze zien meer en kunnen sneller en adequater reageren, beslissingen nemen en acties uitvoeren. Ze zijn gewoon om om te gaan met druk en ze zijn meer gedreven en gefocust op succes en prestatie.

Wanneer mensen zich sterk en veerkrachtig voelen - fysiek, mentaal, emotioneel, cognitief en visueel- dan presteren zij beter. Met meer passie en langduriger. Iedereen wint hierbij.

MyMindWorks maakt dit nu ook voor u mogelijk! Net zoals een topatleet kan u nu op een eenvoudige, praktische doch wetenschappelijke manier deze vaardigheden ondersteunen en verbeteren. Een MyMindWorks coach vertaalt dit samen met u naar een trainingsschema op maat van jouw specifieke vragen en wensen.

MyMindWorks testing

laat je toe om een screening te maken van je emotionele, mentale, cognitieve, neurologische en visuele toestand.

Screening

Mentaal: Er wordt een persoonlijkheidstypering opgemaakt, een verkozen coachingsstijl aangegeven en verder wordt er gekeken naar de mentale vaardigheden van de gebruiker. Zo wordt er onder meer gekeken naar vertrouwen, zelfvertrouwen en de mogelijkheid om zich mentaal voor te bereiden op belangrijke momenten.

Emotioneel: Hoe gemotiveerd is de gebruiker, wat is zijn of haar mentale weerbaarheid, wat zijn de heersende stressoren en hoe goed is het fysiek aanvoelen?

Cognitief: Heeft de gebruiker problemen met concentratie, geheugen, snelheid en accuraatheid van informatie verwerking?

MyMindWorks testing

Op basis van deze zelf-analyse krijg je advies hoe je jezelf door digitale training kan verbeteren.

MyMindWorks testing

Neurologisch: Wat is het reactievermogen van de gebruiker? Hoe snel kan hij of zij keuzes maken en hoe zit het met zijn of haar coördinatie?

Visueel: Wat is de oogscherpte links en rechts, hoe zit het met de oogsamenwerking, het perifere bewustzijn, het dieptezicht en kleurenvisie?

MindWorks Testing kent een kwalitatieve en kwantitatieve score toe aan al deze onderdelen en geeft in overzichtelijke vorm de analyse weer en voegt daar een advies aan toe dat omschrijft hoe de gebruiker zijn resultaten kan verbeteren.

MyMindWorks training

In functie van de bekomen resultaten uit MyMindWorks Testing wordt er een geïndividualiseerd trainingsschema, actieplan en coaching traject opgesteld.

Deze trainingssessies kan iedere gebruiker online doorlopen op de PC, een tablet en zelfs op een smartphone.

Er wordt heel gericht gewerkt aan de vijf basisvaardigheden waarop MyMindWorks gebouwd is: Mentaal, Emotioneel, Cognitief, Neurologisch en Visueel.

Een gepersonaliseerd en digitaal trainingsprogramma voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen.

MyMindWorks training

MyMindWorks training

Iedere individuele gebruiker traint minstens 3 keer per week gedurende 15 minuten

Individuele training

Het is onze aanbeveling dat iedere individuele gebruiker minstens 3 tot 4 keer per week een korte trainingssessie van 15 minuten traint. Na verloop van tijd kan zowel het aantal trainingssessies als de duur van de trainingssessies opgedreven worden in functie van je objectieven en in samenspraak met je coach.

Trainingen zijn niet leeftijdsgebonden en MyMindWorks Training kan al op jonge leeftijd ingezet worden om allerhande prestaties te optimaliseren.

Ieder gebruiker kan zelf zijn resultaten monitoren en kan zijn coach laten meevolgen. In een overzicht wordt duidelijk meegegeven op welke punten men vooruit dan wel achteruit gaat en in functie van de resultaten wordt ook het geïndividualiseerde trainingsprogramma bijgesteld.

MyMindWorks training

MyMindWorks training biedt naast online training ook de optie om een stap verder te gaan.

Een gecontroleerde combinatie van sportvormen met uitvoering van cognitieve oefeningen om de complexe processen in het hoofd maximaal op te trainen onder gecontroleerde omstandigheden (indoor of outdoor) en dit samen met de aanwezige staf of ploeg van de club.

Bij sommige ploegen gaan we zelfs zo ver dat we gerichte en specifieke veldoefeningen doen, die de elementen integreren in dagelijkse trainingssessies onder coördinatie van de veldtrainers.

Excellence is not a skill, it's an attitude.
Ralph Marston

Veldoefeningen

MyMindWorks coaching

Een gecertificeerd trainingsprogramma voor alle coaches die op een unieke manier het beste uit mensen naar boven willen halen

Iedere gebruiker van MindWorks kan zich laten begeleiden door een gecertificeerd MyMindWorks coach. Wij organiseren regelmatig of op vraag trainingsprogramma’s voor coaches die graag aan de slag willen met MyMindWorks.

De MyMindWorks Coaching Certificatie Programma leert je alles over testen en trainen van het centrale zenuwstelsel met impact op de cognitieve, visuele, mentale en neurologische vaardigheden.

En dit aan de hand van wetenschappelijk gevalideerde instrumenten en tools. Doelstelling is om iedereen die in een prestatiegerichte omgeving actief is, naar een topniveau te brengen en de vaardigheden die daar voor nodig zijn te ondersteunen en te verbeteren.

Coaching

Voordelen voor de coach

De MyMindWorks coach kan op ieder moment inzage krijgen over iedere individuele gebruiker en bijsturen indien nodig: wanneer wordt er op MyMindWorks geoefend, hoeveel wordt er geoefend en wat wordt er precies getraind? Wat is de vooruitgang of de achteruitgang? De mentale, cognitieve en neurologische trainingsresultaten kunnen per gebruiker gezien worden.

Organisatie aanpak

De MyMindWorks coach kan heel veel individuele gebruikers tegelijk opvolgen. Ook als zijn ploeg of gebruikers zich elders bevinden of op verplaatsing zijn.

De MyMindWorks coach kan het teamresultaat bekijken en beoordelen: teamgemiddelden van al de verschillende beschikbare testen en analyses (met historiek) alsook een teamsamenstelling in functie van de verschillende mentale profielen.

Een MyMindWorks coach vertaalt de resultaten van de screening samen met zijn gebruikers naar een trainingsschema op maat van zijn of haar specifieke vragen en wensen.

Zowel de werkwijze en de visie van de trainers als de leerstof en tools die je meekrijgt maken deze opleiding uniek! MyMindWorks Coach Certificatie wordt aangeboden per coach per jaar.

Referenties

 • Milan Lab
 • Stal Philippaerts
 • PSV
 • Kim Clijsters Academy
 • Limburg United
 • KRC Genk
 • Deutscher Fussbal Bund
 • Lotto Belisol
 • Napoli
 • Standard
 • S04
 • RACB National Team
 • STVV
 • Carrick
 • Belgian Defense
 • Praktijk