Over ons

Over ons

MyMindworks

Wie zijn wij?

Dr. Stijn Quanten

Vanuit een klassieke wetenschappelijke opleiding aan de Katholieke Universiteit Leuven en later de Vrije Universiteit Brussel, en na het behalen van een doctoraat voor onderzoek naar de impact van mentale processen op het menselijk functioneren en presteren, ging Dr. Stijn Quanten aan de slag in het befaamde Milanlab van AC Milaan.

Daar kreeg hij de kans om onder de vleugels van Dr. Jean Pierre Meersseman zich verder te bekwamen in de impact van de hersenen en met uitbreiding het volledige centrale zenuwstelsel op (sport)prestaties. Momenteel is hij als post-doc fellow Functional Neurology verbonden aan het Carrick Institute in de Verenigde Staten.

Inmiddels is hij een referentie op vlak van mental health & performance en runt hij een eigen praktijk waar hij sporters en patiënten op weg helpt naar een beter functioneren en presteren.

Hiertoe richt hij zich vooral op het corrigeren van die processen en blokkades in het lichaam die hun oorsprong vinden in mentale, emotionele, neurologische en onbewuste processen en interferenties.

Stijn Quanten
Enkele referenties van Dr. Stijn Quanten zijn oa. AC Milan, PSV Eindhoven, Kim Clijsters Academy, KRC Genk, Duitse Mannschaft, RACB National Racing Team, Limburg United en tal van andere (top)sporters uit verschillende disciplines.

Verder is hij ook als “mental coach” verbonden aan oa. PSV Eindhoven en de Kim Clijsters Academie waar hij via innovatieve en verfrissende trainingen het reactievermogen, visueel vermogen, vormpijlbeheersing, mentale weerbaarheid, etc. van de sporters verbetert.

Ontwikkelaar van MyMindWorks

Dr. Stijn Quanten is de ontwikkelaar van MyMindworks, een revolutionaire online trainingsapplicatie waarmee je sporters en topperformers van alle niveaus vanop afstand mentaal kan begeleiden én trainen.

Deze ‘online trainer van het hoofd’ analyseert bij aanvang de mentale, visuele, neurologische en cognitieve vaardigheden van het individu en biedt vervolgens een specifiek en op maat gemaakt trainingsprogramma aan.

Met MyMindScan heeft hij samen met Lut Brenard en Peter Croonen een nieuw produkt ontwikkeld voor organisaties en bedrijven en hun coaches. MyMindScan bewaakt de mentale gezondheid van je medewerker, team en organisatie.

Lut Brenard
MyMindWorks en MyMindScan zijn online wetenschappelijk onderbouwde tools om het beste uit mensen te halen.

Lut Brenard

Vaardigheden kan je trainen en coachen

Lut Brenard is trainer-coach en begeleidt samen met Dr Stijn Quanten bedrijven en organisaties en coaches om beter en veerkrachtiger te staan in hun loopbaan. Het gezond functioneren en presteren is ons doel.

Lut Brenard is master in de Handelswetenschappen en bouwde haar carrière vooral uit binnen Human Resources en organisatieontwikkeling. Tijdens haar loopbaan heeft ze zich gespecialiseerd in competentie – en talentmanagement, appreciative inquiry, mindfulness en een specialisatie in stressmanagement & burn-out coaching.

Naast nationale en regionale referenties heeft Lut ook internationale ervaringen. Zij werkte projectmatig voor de Europese Commissie en de OESO. Zij studeerde bijkomend aan de Universiteit des Saarlandes in Duitsland.

we meten en trainen vaardigheden die van essentieel belang geacht worden voor het succes in competitieve prestaties.

Wij bieden trainingen aan in meerdere talen

Wij trainen coaches en individuen om het beste uit hunzelf te halen. Van mentale status tot cognitieve vaardigheden, van emotionele belasting tot de werking van je centraal zenuwstelsel. We maken eveneens een individueel en op maat gemaakt trainingsschema op.

Onze online trainingstool MyMindWorks en MyMindScan is beschikbaar in verschillende talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans. Dankzij onze meertaligheid bieden wij online trainingen aan, gaande van Zuid-Afrika tot Noord-Europa.

Wij gebruiken hiervoor alle moderne communicatiemiddelen. Het voordeel van MyMindWorksen MyMindScan is dat het online digitale tools zijn. Eens je ingelogd bent via het worldwideweb, kan je de spier in je hoofd trainen.

Peter Croonen

Peter Croonen is jurist (KUL) met een MBA (ULB). Peter heeft uitgebreide ervaring in people management, leadership, veranderingstrajecten dankzij meerdere investeringen als aandeelhouder, bestuurder en manager in kleine en grote ondernemingen in diverse sectoren.

Peter heeft het werk van Dr Quanten leren kennen bij KRC Genk, waar hij bestuurder is. Hij was gefascineerd door de mogelijkheden van de MyMindWorks tool (MMW) om topsporters mentaal en cognitief-visueel sterker te maken. MMW maakt het ook mogelijk om een mentale dip vroegtijdig te detecteren. Dat inzicht is de basis voor de ontwikkeling van de Mental Health Index (MHI), waarmee wij op basis van subjectieve en objectieve vragenlijsten en testen, een persoonlijkheidsprofiel en de veerkracht van een persoon in kaart brengen en kunnen monitoren. Deze tool hebben wij MyMindScan (MMS) genoemd.

Peter Croonen
Bedrijven en organisaties helpen om de Mental Health van medewerkers te bewaken.

Doel is bedrijven/organisaties te helpen om de Mental Health van hun medewerkers te bewaken, te verbeteren en vroegtijdig burn out risico’s te detecteren. Mentale gezondheidsrisico’s zijn de belangrijkste arbeidsrisico’s van onze tijd en de meest gemotiveerde medewerkers zijn de belangrijkste risicogroep.

De werkgever is ertoe gehouden de nodige maatregelen te treffen om de psychosociale risico’s op het werk te voorkomen, om de schade ten gevolge van deze risico’s te voorkomen en om deze schade te beperken. Belangrijker dan deze wettelijke verplichting is de opportuniteit om langdurige werkongeschiktheid door burn out te kunnen voorkomen ten voordele van medewerker én organisatie. Wij bieden de optie om interne medewerkers op te leiden tot coach voor individuele en/of bedrijfsgerichte begeleiding. Medewerkers kunnen ook terecht in ons netwerk van gecertifieerde coaches.

De meest gemotiveerde medewerkers zijn de belangrijkste risicogroep

Voor iedereen die beter wil presteren

MyMindWorks bestaat uit een groep enthousiastemensen die allemaal op topprestatie niveau actief zijn of geweest zijn. Onze coaches ondersteunen u graag als topperformer om het beste uit jezelf te halen.

BE THE BEST YOU CAN.